Over ons

JIJscholing is ontstaan vanuit BuroJIJ, een kleinschalige aanbieder van jeugdhulp en basis-GGZ in de regio Midden-Brabant. De initiatiefnemer van JIJscholing is Willem Peters-Schrama. 

In 2009 startte Willem Peters-Schrama zijn carrière als leerkracht in het basisonderwijs. Na een prachtige wereldreis die bijna een jaar duurde, startte hij in 2012 met Meneer Willem, bijles & begeleiding. Het bleek al snel dat zijn manier van werken werd gewaardeerd. Meneer Willem groeide in 2014 uit tot BuroJIJ, een praktijk volledig gericht op opvoeding, onderwijs en ondersteuning van jeugd en jongeren.

Vanaf 2016 volgde Willem Peters-Schrama de registratietrajecten tot Orthopedagoog-Generalist NVO en Registerpsycholoog NIP | Kinder & Jeugd. Gedurende dit traject volgde hij 480 uur aan scholingen en trainingen. Sommige daarvan waren buitengewoon interessant en inspirerend en anderen waren dat niet. Het motiveerde Willem Peters-Schrama om na te denken over welke aspecten een scholing en training interessant maken voor een professional. Dat resulteerde in een eigen aanbod onder de naam JIJscholing.

 Willem Peters-Schrama werkt als behandelaar van kinderen, jongeren en hun ouders. Hij specialiseerde zich in de behandeling van jonge kinderen. Vanuit zijn affiniteit met adoptie werkt hij veel met adoptiekinderen en hun gezin, waarin hij steeds zoekt naar de invloed van een adoptieverleden en de kind-eigen problematiek in het hier en nu. Daarnaast is hij praktijkeigenaar van BuroJIJ en Praktijk Peters-Schrama en geeft hij enkele dagen per jaar les aan de PMKT-opleiding in Utrecht.